pintro voeding machine arbeidskosten besparen

Bespaar tot 95% arbeidskosten

✓ 1 logistiek persoon nodig
✓ volautomatische opvoer
✓ volautomatische afvoer

PINTRO machines Pick & Skewer 1

Hoge capaciteit & productiviteit

✓ 15.000 componenten / u
✓ Meerdere shiften na elkaar
✓ door de pauzes heen

PINTRO machines Pick & Skewer 2

Ambachtelijk eindresultaat

✓ Kwalitatief eindresultaat
✓ Intelligent grijpen
✓ Constante kwaliteit

pintro voeding atuomatische machine

Vaste
output

✓ Snel en accuraat plannen
✓ Vaste productietijd
✓ Voorspelbare productie

Pick & Skewer

De Pick & Skewer is ’s werelds eerste volautomatische brochette- en spiesmachine. Zowel de aanvoer van de ingrediënten, het ‘picken’ en ‘placen’ van de ingrediënten op de stok als de afvoer van de artisanaal gevormde spiesen gebeuren automatisch.

Het weldoordachte visiesysteem waakt constant over de kwaliteit van het eindproduct. De positie en oriëntatie van de ingrediënten alsook de positie van de stok vóór het aanprikken worden op elk moment nauwgezet gemonitord.

  • Minimum aan personeel nodig
  • Hoge productiviteit
  • Ambachtelijk eindresultaat
  • Vaste output
  • Multifunctioneel
  • Hygiënisch
  • Pientere technieken – Eenvoudig in gebruik

Eigenschappen

Bespaar tot 95% arbeidskosten

  • Tot slechts 1 logistiek persoon nodig voor aanvoer ingrediënten
  • Volautomatische opvoer van ingrediënten
  • Volautomatische afvoer van gevormde spiesen

Hoge capaciteit en productiviteit

  • Spietst tot 15.000 componenten / uur
  • Werkt verschillende shiften na elkaar
  • Werkt door de pauzes heen

Ambachtelijk (en kwalitatief) eindresultaat

  • Hoge kwaliteit eindresultaat:
    • vernuftig visiesysteem waakt over kwaliteit van de brochette / spies
  • Intelligent grijpen:
    • spietst de ingrediënten steeds in vooraf ingestelde richting op de stok
    • spietst de groenten steeds op dezelfde manier (hol / bol)
    • spietst de ingrediënten steeds centraal op de stok
    • spietst met 0,1mm nauwkeurigheid
  • Tussenafstand is eenvoudig in te stellen
  • Constante kwaliteit
  • Egaal uitzicht van de spies

Hygiënisch

  • Mens en ingrediënt hebben weinig / geen contact.
  • Clean In Place (CIP):
    • Automatisch periodieke reiniging en desinfectie van gevoelige onderdelen.
    • Automatische spoeling / reiniging van interne transportbanden.
    • Open structuur voor toegankelijk reinigen.

Vaste output

  • Snel en accuraat plannen.
  • Weet perfect op voorhand hoe lang een productierun zal duren.
  • Output niet afhankelijk van operatoren.

Eenvoudig in gebruik

  • Wissel van recept met eenvoudige druk op HMI.
  • Keuze uit productie tot:
    • – ingrediënten op zijn of
    • – x-aantal spiesen

Multifunctioneel

  • 1-20 ingrediënten / spies.
  • Stokken van 60mm – 250mm.
  • Ronde stokken – Vlaggenstokken (gun-shape) – RVS stokken.
  • Grote keuzevrijheid aan verschillende soorten spiesen / brochettes.
  • Vlees, vis, gevogelte, groenten, veggie, snoep, fruit, …

Snel en veilig werken

Met een eenvoudige druk op de HMI selecteert de logistiek operator een recept. Hij bevoorraadt de hoppers met ingrediënten en het stokkenreservoir met stokken / spiesen. De operator drukt op start en de brochettes / spiesen worden volautomatisch gespietst.
  • De ingrediënten worden automatisch opgevoerd, verenkeld en via een transportband aan de verschillende robots aangeboden. In sommige gevallen kan nog 1 operator nodig zijn voor het verenkelen van bepaalde ingrediënten.
  • Elke robot beschikt over een op maat gemaakte set grijpers die de ingrediënten centraal grijpen en dito spietsen. De visie detecteert de oriëntatie en positie van de componenten en berekent de optimale locatie om te prikken. Voor vleescomponenten betekent dit bv. dat deze in de lengte kunnen gegrepen en gespietst worden. Voor groentecomponenten betekent dit bv. dat de robot enkel bolle zal grijpen. Deze instellingen kunnen vooraf afhankelijk van de wensen van de klant ingesteld worden.
  • De automatische stokkenselector biedt telkens een stok voor de robot aan. Ook deze wordt voortdurend gemonitord zodat de ingrediënten op elk moment centraal worden gespietst. De afgewerkte spiesen worden afgelegd op een transportband die deze naar een centraal punt afvoert.

2-5 robots

Afhankelijk van uw benodigde capaciteit kunnen per installatie 2 tot maximaal 5 robotarmen geïnstalleerd worden. 1 robotarm kan zo’n 3.300 componenten per uur verplaasten.

Afvoer brochettes / spiesen

Standaard worden de gevormde satés / spiesen naar een centraal punt afgevoerd. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor de integratie ervan in uw huidig werkproces.

Presentatie video
Productie video

Wil je de automatische  Pick & Skewer live in actie zien? Boek dan een demonstratie en kom de machine ontdekken in onze demoruimte.

Demonstratie boeken

Eindproduct

Vlees, vis, groenten, fruit, … de PINTRO Pick & Skewer spietst het allemaal.
  • Alle satés / spiesen / brochettes zijn egaal
  • Ambachtelijk uitzicht
  • Tussenafstand zelf kiezen
  • Aantal componenten zelf kiezen
Demonstratie aanvragen
Richtprijs ontvangen
PINTRO pick & skewer volautomatische spiesmachine
saté rund
PINTRO kippenbrochette manuele machine
PINTRO scampibrochette
worstjes saté
visbrochette
varkensbrochette

Bekijk ook onze halfautomatische spiesmachines, de P1000 en de P3000

Ontvang een gratis brochure.